En vända in till stan.

Efter att ha lämnat grabben på dagis, for jag hem och lastade ur hans stol. Där väntade mamma på mig.
Sen åkte vi till stan där jag letade efter bra julkalendersklappar.
Gick jättebra, kändes skönt för vi var väldigt effektiva.
Mindre roligt dock när jag hittade fler fina presenter till bättre pris på ÖB. Var på Rusta först. Men men, då orkade jag inte med att fara och lämna tillbaka och allt sådant stök. Så det fick va.
Men då vet man till nästa gång.

Innan vi åkte hem stannade vi till på Dixies och åt mat. Jättegott, de gör så goda hamburgare. Och nu när de flyttat och byggt ut kan man sitta där tom. Fanns barnstolar också, perfekt för lillan. Så ett besök dit rekommenderas. De ligger ute vid Barnens Hus, IXO House och Bejjer bygg. Alldeles bredvid Bejjer.

Emil hämtade Edvin på dagis idag, ifall att vi skulle komma hem sent från stan. Som de var nu kom vi hem samtidigt. Haha. Men Edvin ville fortsätta följa med pappa så det fick han. Det var en glad pojke som vinkade hej då.

Jag och gumman gick in med alla grejjer och sen mös vi bara. Hon är nog inte riktigt i form. Jättetrött och blivit snorig. Lillgumman.
Så det blev inte mycket gjort här hemma. Men så kan det vara ibland.

Nu sover de små änglarna och är nybadade och fräscha, inför fotograferingen på dagis imorgon. Tänk.. Deras första dagisfoton. En ny epok bara det. Haha.

Nu ska jag slänga igång en tvättmaskin och sen sätta mig med adventskalendrarna som inte är färdiga ännu. Får se om jag hinner klart ikväll. Hoppas det.
Annars får det bli som det blir, och de får öppna kanske två paket på en och samma gång. Om jag inte hinner klart till imorgon.

Nej bäst att sätta lite fart.

Dagens hjälte - en hund.

Hörde på radion imorse om en hund som räddat en mamma och hennes bebis ut ur ett brinnande hus igår.
Fantastiskt. Men det är inte första gången vi får höra att våra fyrfota vänner räddar livet på oss.

Men det skall uppmärksammas tycker jag.

Duktig hund. :)


www.folkbladet.nu

Hunden heter Nova och är en 3,5 årig golden retriver.
Mamman och hennes 9 månaders gamla son var på toaletten när en skötväska som stod på spisen fattade eld. Huset blev snabbt rökfyllt.
Hunden öppnade ytterdörren och bet tag i filten som sonen låg insvept i. Sen drog hon ut dom till säkerhet.

Allt gick bra, brandkåren kom och kunde släcka branden. Och en tacksam husse tar med Nova till veterinären idag för kontroll.

Artikel finns att läsa HÄR.