Mobbing

Vill dela med mig av ett inlägg som Mirka Norrström gjort på sin blogg som jag tycker är fantastiskt bra skrivet.
Det gäller att tänka sig för vad man säger för små öron och ögon hör och ser så mycket mer än vad man tror. Och det handlar inte bara om det man säger utan även ens kroppspråk mot andra människor, barn är väldigt känsliga och mottagliga för de signaler vi skickar ut.
 
Utdrag från Mirkas blogg;
"Mobbing är någonting riktigt hemsk. I all dess former! Det finns barn som mobbar andra i skolan, ute på gården osv. Det finns vuxna som kontinuerligt mobbar andra vuxna både in real Life och via nätet. Det rättfärdigar de helst med ” Jag har rätt till att säga min åsikt ju…”….?! De verkar tyvärr glömma bort skillnaden på att ha en åsikt och att kränka en annan människa.

Är det konstigt att barn blir till mobbare?

Nej,  tyvärr så är det inte det :-(

Barn lär sig mycket av sina föräldrar. De gör ofta som de vuxna gör. I gott och ont.

Hur vanligt är det inte att föräldrarna sitter och småpratar tex vid middagsbordet. Det gör nog alla."

 
För att läsa hela inlägget gå in på Mirkas blogg HÄR.
 
 
 
Tidsinställt inlägg

Lång vecka

Lång vecka det har varit denna vecka, i alla fall så känner jag så. Men det har nog med att göra att jag haft konstant huvudvärk nu varje dag. Så bara jag får mina glasögon blir det bättre, men det är ju inte förrän på lördag. ^^
 
Igår när jag kom hem stod middagen på bordet och världens underbaraste sambo hade fixat pastasallas med massa gott. :) Riven ost, grillad kyckling, rökt skinka, ägg, sallad, gurka och tomater. Sen fanns de även köttbullar och såklart pasta då. :) Delat upp det lite för barnens skull. Det var fruktansvärt gott och det bästa är att det blir rester ikväll. Yay! ;) Sen hade han köpt hem efterrätt, semlor. Slurp, de var gott. :)
 

Jag hoppas ni får en fin torsdagskväll.
Kram.
 
Tidsinställt inlägg

Sista boken i serien

har jag påbörjat sista boken i serien av Stephanie Meyer. Började i måndags men har dragit ut på det lite för jag vill inte att dom ska ta slut. :) Inte lätt inte. Fortfarande lika förälskad i böckerna och det har varit ett rent nöje att läsa dom. Otroligt bra och verkligen i min smak.
 

Tidsinställt inlägg