10 saker du inte visste innan du fick barn

Lånade denna av Sandra.

 

  • Att bebisar aldrig sover. I alla fall inte sammanhängande och på natten. Det första året går du runt på någon sorts cocktail av överlevandshormoner. Men efter tre år … det är då tröttman slår till, när du är för trött för att sova ens om du fick en sovmorgon. 05:07 – Ping! Klarvaken!

 

  • Att du kommer att bete dig jättekonstigt ibland. Du kommer att gå ut ur rummet där dina barn befinner sig för att stänga in dig någon annanstans och … skrika / bita i en handduk / stirra tomt framför dig. Det är när tvååringen trotsar och bebisen har kolik. Inga konstigheter med det.

 

  • Att ditt hjärta har förvandlats till en skopa glass och det kommer att smälta flera gånger varje dag. Alltid när du får en blöt puss. Alltid när det lilla pyret lägger sin lilla, lilla hand i din. Alltid när de där knubbiga armarna kramar dig.

 

  • Att du efter ungefär fyra år har en liten polis hemma. ”Mamma, du svärade. Mamma, det var röd gubbe. Mamma, du åt en bulle, det var SOCKER på den.”

 

  • Att du kommer att ha dåligt samvete. För allt. Hela tiden.

 

  • Att du snart kommer att acceptera att du varje dag kliver i spyor, gammal gröt, utspillda flingor, grushögar och drivor av lego. För du kommer inte att orka städa. Du kommer att ge upp.

 

  • Att det nu är dags att vinka adjö till de där mysiga dagarna då du ”kände dig lite krasslig”. Tv-serie, smågodis och någon som baddade din panna – det är long gone nu. Dagissmittor är potenta som biologiska stridsmedel. Släpp in en snorig dagisgrupp till vilken diktator som helst och hen är störtad inom tre dagar. Och skulle du bara bli ”lite krasslig” igen så är det bombsäkert att någon annan i familjen är sjukare och behöver din vård.

 

  • Att din ekonomi kommer att krascha. Dina träningsrutiner kommer att upplösas. Du kommer kanske aldrig mer att se dina barnlösa vänner. Du kommer inte att ha sex på månader, kanske åratal.

 

  • Att mutor och hot faktiskt är hela underbart och effektivt, och inte alls så horribelt och förkastligt som man kunde tro.

 

  • Att din tid inte längre är din. Du kommer aldrig mer att fatta beslut utifrån vad du själv behöver och vill. Från och med nu är din vilja gisslan hos en liten person med tveksam empati och som dessutom saknar impulskontroll.
 
Tidsinställt inlägg

En sån resa

God morgon på er. Här håller vi på att göra oss i ordning för att åka till Ullared. :) 

Tur att vi tog oss ner igår trots allt. Det blev sånt snöoväder och moddigt, ingen som hade hunnit ut och ploga när vi skulle in till stan. Trots att vi körde salta höll vi på att åka i diket innan Stugun. Usch, skrek rätt ut. Men som tur var gick det bea tillslut. 

Men när vi kom in till stan stod det en långtradare tvärs över båda filerna för han tog sig inte upp därifrån. Samt att en bil hade åkt ut i rondellen också. Huvva vilket oväder. 

Väl ute på Frösö flygplats blev planet ner till Malmö försenat, cirkulerade i en timme i luften pga att banan hade för dåliga bromsvärden. Ungefär vid halv sju var vi ombord på planet och allt lastat så de kunde lyfta. Vi skulle lyft 17:35 egentligen. 

När vi väl kom till Bromma blev det inte så mycket väntan (de var ju redan försenat) innan vi fick kliva på eftersom vårat första flyg var så försenat. Så en kvart fick vi vänta innan vi kunde kliva på. Det var meningen att det skulle lyfta 20:00 men tre passagerare gick på del plan och de väntade på bagagelistan så klockan han bli över halv nio innan vi lyfte. Så vi var framme i Malmö vid kvart i tio ungefär. Haha, vi som tog ett tidigare flyg i år så man skulle kunna hinna varva ner och umgås lite innan man skulle sova. Tji fick vi. ;) 


Men som sagt nu är vi allafall här och nu är det dags att göra sig i ordning för Ullared. Jag klev upp 5:15. Man lär ju vara något trött ikväll misstänker jag. ;) 

Ha en skön fredag. 

Maleficent


En spinn på den klassiska Törnrosa sagan, berättat ur den onda fens, Maleficent, perspektiv. Hur hon växte upp och varför hon blev ond och hur hon sedan förändrades igen när hon inser att Aurora håller hennes hjärta.
 
Från discshop;

"En vacker och renhjärtad kvinna med spektakulära svarta vingar. Hon har en idyllisk uppväxt i ett fredligt skogsrike, tills en dag då en invaderande armé av människor hotar harmonin i landet. Maleficent förvandlas i och med detta till sitt lands mest skoningslösa beskyddare, men hon drabbas av ett hänsynslöst svek som förvandlar hennes rena hjärta till sten.

På sin väg mot hämnd ställs hon inför en episk strid med människornas kung, vilket leder till att hon kastar en förbannelse över hans nyfödda dotter Aurora. När barnet växer upp inser Maleficent att Aurora är nyckeln till fred i riket och till Maleficents sanna lycka likaså."

Jag ger den 10/10, tyckte den var grymt bra. Angelina Jolie gör verkligen rollen bra och trovärdig. Historien är bra, trevligt med en twist på en klassisk saga, effekterna är bra.

Trailer:

 

Tidsinställt inlägg