Imorgon åker vi

Jag gjorde en favorit i repris i år och köpte biljetter till Disney On Ice igen i julklapp till familjen. Det var så roligt ifjol och skönt att komma iväg och börja året med en liten minisemester, så det ska bli skönt att göra det igen. 
Sen var showen så bra och barnen lös som små solar hela kvällen så tänkte att det skulle vara roligt igen speciellt när de är små nog att uppskatta det. :) I år är det dessutom 25-årsjubileum så det blir nog spännande. 
Det skulle vara Frost, Lejonkungen, Peter Pan och såklart musse och mimmi med vänner. 
 
Bilden är ifrån igår, har en nedräkningsapp på telefonen. 
 
 
Ser verkligen fram emot den här lilla trippen, vovven han får stanna hemma hos "farmor" han i helgen och "farfar" tittar till katterna under helgen. :)
Så idag står, förutom firande av nyår, packning på schemat. ;) Åh jag älskar sånt här, de ger så fina minnen och så mycket mys. :)
 
Tidsinställt inlägg
 

Vimsigt babbel

Det här med att stänga av eller att lyckas koppla bort andra människors åsikter och propagerande är lättare sagt än gjort. Något jag jobbat med större delen av mitt liv, för det är ju ändå jag som skall leva mitt liv. Ingen annan - så huvudsaken är ju att jag trivs, att jag är nöjd med besluten eller om jag inte är det att jag jobbar mig igenom det. Det är inte alltid så lätt att bara vända allt upp och ner för att det verkar vara den rätta vägen. 
Men den rätta vägen för vem? Mig? Eller den som ger "rådet"?!
Det är en sak med råd och välmenande åsikter och en annan med, som skrivit innan, propagerande och elakheter för att man inte följer en norm eller gör som de har tänkt. 
 
Något som blivit svårare nu när jag varit slutkörd är just att stänga av eller koppla bort. Inte bry mig, låta det rinna av. Eller att göra mig fyrkantig såsom en psykolog sa. Eftersom att jag bryr mig så mycket inte bara om mig själv och mina närmaste men även de runtomkring mig och de som har något att säga så är det svårt att vara fyrkantig och bara låta det flyga förbi. 
 
Usch de här blev mest bara vimsigt babbel. Poängen är att jag lovat mig själv att bli bättre på detta och försöka strunta, skita i, vad andra säger hela tiden även om det är saker som gör ont och sårar, försöka låta det rinna av mig. Lättare sagt än gjort eftersom att ju närmare en person står desto mer gör det ont när det är något som sägs. 
Men bara jag blir piggare igen och byggt upp mitt vanliga försvar så går det nog lättare, bara nu som det känts övermäktigt. På ett sätt att man nästan vill isolera sig, man orkar inte med folk helt enkelt. Inget illa menat, det är bara hur kroppen reagerar när den varit utsatt för hög stress en längre tid.
Men hörrni, nytt år och nya tider. Det hoppas och tror jag på och jag skall försöka satsa på sådant som jag vill och drömmer om även om det sticker andra i ögonen. Sådeså. :)
 
Kram och sköt om er, stå på er för det ni vill och tycker, det är ni värda. 
 
 
 
 
Tidsinställt inlägg

Mera hemmafix

Igår fixade sambon med hyllor och skrivbord till barnens rum, först var det bara tänkt till Edvins legohörna men vi kände att även Vilma var i behov av en pysselhörna med bra förvaring eftersom hon pysslar så mycket. Så då fick det bli så och hennes sminkbord, som kommer ifrån mitt barndomshem, får flytta ut på vinden ett tag - kanske tills hon blir tonåring. :) Nu behöver hon ett bord med massa bra förvaring helt enkelt. 
Har inte tagit så mycket bilder tyvärr, men det kommer mer. Men här har ni en ialalfall, kommer bli kanonbra när allt är klart. 
 
 
Idag åkte de och handlade grundfärg och så fick de välja vilka färger de ville ha på sina hyllor/skrivbord. Vilma valde en lila nyans och Edvin en röd/orange nyans. :) Sen tänker jag mig en metalliclack eller liknande på, men vi får se. :)
 
Tidsinställt inlägg