Namnsdag

Idag har min lillasyster namnsdag, grattis till dig älskade syster. ❤️ :) 


Om namnet "Sabina";

Sabina är ett kvinnonamn med latinskt ursprung, och betyder helt enkelt "sabinsk kvinna". Sabinerna var ett fornitalienskt folk som levde i bergstrakterna. En annan form av namnet är Sabine.

Sabina betyder blomma inom muslimska namn.

Namnet har använts som dopnamn i Sverige sedan 1500-talet, men har inte haft något större genomslag förrän på senare tid. Det hade en topp runt 1990 då det nästan nådde 50:e plats i popularitet och de flesta med detta namn är under 25 år. 

Den 31 december 2011 fanns det totalt 6 000 personer i Sverige med namnet, varav 4 324 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 23 flickor namnet som tilltalsnamn.

Namnsdag: 27 oktober (sedan medeltiden. Ursprunget var en romersk kvinna på som led martyrdöden på 100-talet ) 

Källa http://svenskanamn.alltforforaldrar.se/visa/Sabina

Dag två

Idag har vi också haft en perfekt och mysig dag. Vi tar det lugnt från morgonen så de är väldigt skönt. Så he vi åkt mitt på dagen efter man ätit lunch. 
Idag åkte vi till storsjöbadet och avslutade sen med att äta mat ute. :) väldans mysigt må ni tro. 

Nu ligger mina små älsklingar och det kommer inte dröja länge förrän även jag har lagt mig. Skapligt trött nu. :) ska bara hänga tvätten först. 

Hoppas ni mår bra. 
Kram ❤️

Höstlov

Just nu är vi på djungelhuset och barnen leker för fullt. :) att se deras glada miner är helt klart värt den ev. skallebangen som kommer komma sen. ;) 

Vilken bra start på höstlovet. :) så härligt att se dom så glada och fulla med bus.